Kerst

Clazien SonneveldNieuwsberichten

De afgelopen weken stonden op de Morgenster in het teken van Kerst. Tijdens de weekopeningen steken we iedere week een kaarsje aan, in de klassen luisteren we naar de prachtige Bijbelverhalen rondom Kerst en zingen we mooie Kerstliederen.

Ook bereiden we met elkaar een Kerstviering voor. Iedere klas zingt een lied, er lezen kinderen uit de Bijbel, sommige kinderen zeggen een versje op of spelen toneel. Op donderdagochtend gaan we met heel de school naar de Dorpskerk om alvast te oefenen.

’s Avonds druppelen de kinderen, ouders, opa’s en oma’s de dorpskerk binnen voor de officiële Kerstviering. Het wordt een prachtige avond, waarin het verhaal van de geboorte van het kindje Jezus, al zingend en vertellend door de kinderen wordt verteld en uitgebeeld. Wat fantastisch om de kinderen te zien zingen, voorlezen of toneelspelen. De liederen worden begeleid door een hele hoop ouders en kinderen van school, bedankt daarvoor!

De volgende ochtend is ook nog een bijzondere ochtend. We starten in de klassen, ieder kind heeft zijn of haar eigen ontbijtje meegebracht en we krijgen nog wat lekkers. Na het ontbijt is het tijd voor Kerstworkshops. In heel de school wordt er vanalles gedaan. Timmeren, figuurzagen, cake en koekjes versieren, lantaarntjes maken en nog veel meer. Het is een erg gezellige ochtend, bedankt hulpouders!

Nu is de vakantie aangebroken, een vakantie waarin we mogen stilstaan bij Kerst en waar we het nieuwe jaar in mogen gaan. Vrolijk Kerstfeest iedereen en tot in 2017!

Zie hier voor de Kerstfoto’s!